Kultura piwa w Polsce - wbrew pozorom, rośnie. Piwo staje się smakołykiem na stole, a nie alkoholem służącym do upicia się. Coraz częściej również, chcemy warzyć piwo w domu, choć to nie takie proste.
Nie jest to łatwe, ale pozwala tworzyć oryginalne smaki, trafiające w nasze prywatne i domowe gusta. Taki kurs warzenia piwa przygotowała restauracja "Colberg" w zabytkowej wieży ciśnień. Osoby zainteresowane mogły poznać tajniki produkcji piwa i obróbki składników niezbędnych do zastosowania w tym procesie. Poznały również przebieg procesu, jak warzenie, wysładzanie, gotowanie czy schładzanie. Jak mówią właściciele restauracji "Colberg", celem tego rodzaju spotkań jest przekonanie klientów, że dobre piwo wymaga serca, a z drugiej strony, zrozumienie tajników i ciekawych receptur. Warto również podkreślić, że to pierwsze tego rodzaju oficjalne spotkanie w naszym mieście.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.