Restauracja Sand{acz} jako jedyna z Kołobrzegu i regionu znalazła się w pierwszym polskim wydaniu Gault&Millau. Wysoko oceniono kunszt Wojciecha Kempy (promo).
Gault&Millau to przewodnik kulinarny, który po raz pierwszy ukazał się 50 lat temu we Francji. Obecnie można jego wydania znaleźć w 9 krajach. Właśnie ukazało się lokalne wydanie rekomendujące wyjątkowe restauracje w Polsce, nieliczne jak na łącznie ok. 16 tys. w kraju. Oceniało je wyszkolone grono ekspertów z Polski, Francji i Belgii, którzy korzystali z restauracji anonimowo. Dzięki temu ocena jest obiektywna, ponieważ byli traktowani jak "codzienni" Goście. Wśród rekomendowanych miejsc znalazła się hotelowa restauracja Sand{acz} - jak nazwa wskazuje - specjalizująca się w daniach z ryb. Degustatorzy docenili także szeroką kartę win, słodkości oraz korespondujący wystrój wnętrz - nowoczesny i elegancki.
- Przygodę z gotowaniem rozpocząłem kilkanaście lat temu, a w Restauracji Sand{acz} pracuję od samego początku. Zaczynałem jako kucharz, potem byłem zastępcą szefa kuchni, a od półtora roku mogę proponować gościom swoje autorskie potrawy. Znalezienie się wśród 250 najlepszych restauracji w Polsce to dla mnie całego zespołu wielki zaszczyt - komentuje wyróżnienie Wojciech Kempa, szef kuchni Restauracji Sand{acz}.
Sand Hotel**** to wyjątkowe miejsce gdzie sztuka łączy się z wypoczynkiem. Hotel jest położony w pobliżu zabytkowego parku nadmorskiego, tylko 150 metrów od morza. Do dyspozycji gości jest 148 stylowych pokoi o niespotykanej w obiektach tej kategorii wielkości i standardzie. Na najwyższym piętrze znajdują się dwupoziomowe apartamenty o wysokości 5 metrów. Do tego oryginalna restauracja Sand{acz}, SPA & Wellness oferujące rytuału z całego świata, salon fryzjerski. Dopełnieniem jest część rekreacyjna z basenem otoczonym drewnianą plażą, połączoną ze strefą łaźni i sauny. Piękny widok na basen gwarantuje przeszklona sala cardio-fitness. Zaplecze konferencyjne może pomieścić grupę do 150 osób.