W uroczystym otwarciu wzięli udział młodzi kucharze z ZSEH im. Emilii Gierczak oraz ze szkoły partnerskiej z Niemiec, którzy pokazali, co w kuchni potrafią.
Pracownia powstała dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej w ramach projektu finansowanego z Programu INTERREG IV A pt. „Wykorzystanie szans europejskich-zapewnienie innowacyjnego kształcenia poprzez inwestycje w infrastrukturę w Euroregionie Pomerania". Wartość projektu wynosi ponad 164 tysiące euro. Celem projektu, realizowanego przy współpracy z niemieckim partnerem Berufsbildungsverein Eberswalde, jest zbudowanie nowoczesnej infrastruktury, jako bazy do nowej jakości kształcenia zawodowego oraz powstanie w następnych etapach projektu dwóch pracowni: informatycznej i hotelarsko-turystycznej. Uroczystość była również okazją do przekazania przez dyrektora szkoły - Zbigniewa Stankiewicza informacji o uzyskaniu przez Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich certyfikatu prestiżowego tytułu „Promotora Ekologii”, nadanego przez Narodową Radę Ekologiczną w XIV edycji Narodowego Konkursu Ekologicznego „Przyjaźni Środowisku”.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.