Zapraszamy na warsztaty kulinarne organizowane w ramach Festiwalu Kultura Nauka. Świadomie jem i jem zdrowo. STOP GMO, 21 i 22 kwietnia.
PROGRAM KURSU: DIETETYKA WEDŁUG 5 PRZEMIAN
- uwzględnianie zewnętrznych i wewnętrznych czynników w doborze diety (strefa klimatyczna, pora roku, aktualne warunki pogodowe, konstytucja i aktualny stan zdrowia)
- wpływ pożywienia i metod gotowania na ciało i emocje człowieka
- planowanie indywidualnego jadłospisu
- współzależności między jedzeniem a narządami człowieka
- klasyfikacja smaków i pokarmów według przynależności do Pięciu Elementów
- nauka gotowania zgodne z Pięcioma Elementami
Zalecenia dietetyczne w najczęstszych dolegliwościach, takich jak np.:
przeziębienie, grypa, alergie, zaburzenia trawienia, dolegliwości kobiece, bezsenność, zaparcia, osteoporoza, nadciśnienie, nadwaga, zanieczyszczenie organizmu, choroby dziecięce, przygotowanie do ciąży
Przygotowanie i degustacja dań śniadaniowych ( kasze, dodatki do pieczywa), obiadowych (dania z fasolek i innych strączkowych), potrawy dla alergików, zupy mocy, napoje energetyzujące, nauka pieczenia chleba na zakwasie
Termin i miejsce:
- sobota i niedziela : 21 i 22 kwietnia 2012 godziny: 9:00-14:00;
- Kołobrzeg ul. O.W WIGA, ul Fredry 13, Kołobrzeg
Inwestycja: 280 zł
Cena obejmuje 2 wykłady po 5 h, materiały oraz degustację potraw.
Prosimy o wcześniejsze przedpłaty i zapisy do 18 kwietnia 2012
nr rachunku: PeKaO SA 22 1240 6667 1111 0000 5396 1527
Kontakt i informacje:
Anna Grzechowiak: www.grzechotka-dieta.pl tel. 880 496 172
Beata Kalinowska 605 664 456