Restauracja Sand{acz} specjalizuje się w wykwintnych daniach i taka jest propozycja Szefa Kuchni na ostatni weekend listopada. Polecamy i zapraszamy (promo).
Kołobrzeżanin Wojciech Kempa, wyróżniony przez międzynarodowy przewodnik kulinarny Gault&Millau, przygotował autorskie menu degustacyjne dla koneserów dobrej kuchni. Wyszukanie pięciodaniowe menu dopełniają wyselekcjonowane alkohole – idealnie podkreślające smak potraw.
Szyjki rakowe podane na marynowanej cykorii z musem z mango, limonki i mięty
***
Pierożki z włoskim serem wędzonym i szpinakiem na bulionie warzywnym z dodatkiem szafranu
***
Krem z dyni z kluseczkami serowymi i chipsami z buraka
***
Comber króliczy z czarną soczewicą , smażonymi borowikami i sosem tymiankowym
***
Crostata z pieczonymi jabłkami i kremem shandeli
Napoje alkoholowe (do wyboru): Kieliszek wina Cricova – Chardonnay lub Merlot pozwoli w pełni delektować się wykwintnymi daniami. Intensywnie aromatyczne wino grzane rozgrzeje w jesienny wieczór.
Kawa lub herbata.
Cena menu z napojami: 130 zł/osoba
Zapraszamy w dniach 27–29 listopada do Restauracji Sand{acz} w Sand Hotel****. Rezerwacje stolików przyjmujemy pod telefonem: 603 412 459 lub 94 35 34 120.
Sand Hotel****, ul. Zdrojowa 3, 78-100 Kołobrzeg, www.sandhotel.pl.