W Hali Milenium w Kołobrzegu odbyło się oficjalne otwarcie trzydniowych Targów Gastronomicznych Gastro Hotel 2016.
Gastro-Hotel daje możliwość spotkań z przedstawicielami z branży hotelowej i gastronomicznej. Na targi zaproszeni zostali właściciele i menadżerowie hoteli, restauracji, spa, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych oraz przedstawiciele gastronomii, cukiernicy oraz hurtownicy. Co roku wystawcy prezentują najnowsze trendy w hotelarstwie i gastronomii. To prestiżowa i biznesowa impreza, podczas której można zapoznać się z produktami i usługami oraz innowacyjnymi rozwiązaniami przeznaczonymi dla obiektów noclegowych o różnym standardzie. Podczas trzech dni targów wystawcy mają okazję nawiązywać nowe kontakty handlowe, prezentować nowości oraz bezpośrednio sprzedawać swoje produkty.
Tradycyjnie, podczas oficjalnego otwarcia Gastro – Hotel odbył się pokaz kulinarny z udziałem przedstawicieli władz miasta i powiatu. Tym razem konkurowali ze sobą starosta Tomasz Tamborski i zastępca prezydenta ds. gospodarczych - Jerzy Wolski. W kolejnych dniach na zwiedzających czeka wiele atrakcji w tym, szkolenia i pokazy kulinarne.
Program Gastro Hotel 2016
czwartek 17 marca
10:00 - 11:30 - Nowe technologie w hotelarstwie - czy to tylko wydatek czy się da na tym zarobić -szkolenie
11:00 – 12:30 – pokazy kulinarne Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
11:30 – 13:00 - PR i dziennikarstwo w gastronomii – wykład
13:00 – 14:00 – pokazy kulinarne Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
13:00 – 14:30 – szkolenie Determinanty sukcesu dla hoteli i restauracji nowopowstałych i istniejących na rynku
14:30 – 16:00 – szkolenie Reklama obiektu w Internecie - Jak skutecznie reklamować obiekt noclegowy lub gastronomiczny. Jak nie dać się oszukać i jak wypowiedzieć umowę zawartą na odległość.
piątek 18 marca
10:00 – 11:30 – Reedukacja naszej gastronomii, czyli na nowo odkrywamy to co już dawno znamy - wykład
10:00 - pokaz na scenie Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Owocowo-warzywna porcja zdrowia z Agencją Rynku Rolnego.
12:00 – 13:30 – szkolenie Predyspozycje i sylwetka psychologiczna hotelarza i gastronomia. Czy to zawód dla mnie?
WSTĘP NA TARGI BEZPŁATNY
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.