W piątek została podpisana umowa pomiędzy Samorządem Województwa Zachodniopomorskiego w Szczecinie reprezentowanym Przez Annę Bańkowską, Członka Zarządu Województwa Zachodniopomorskiego a Joanną Babiak dyrektor Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu na realizację projektu pod tytułem „Ryba jako symbol kulinarny regionu”. Koncepcja będzie realizowane w ramach programu operacyjnego „Rybactwo i Morze”, w ramach działania „Realizacja lokalnych strategii rozwoju kierowanych przez społeczności” Priorytet 4.
Całkowita wartość zadania wynosi 45 539,45 zł. z czego dofinansowanie wynosi 38 708,53 zł.
Celem projektu jest przeprowadzenie m.in. cyklu warsztatów kulinarnych z wykorzystaniem ryb morskich. W ramach realizacji zdania zakupione zostanie profesjonalne nagłośnienie oraz projektor wraz z ekranem sufitowym. Umowa została podpisana w towarzystwie Pana Bogdana Błaszczyka, Prezesa Zarządu Stowarzyszenia Rybackiego Lokalna Grupa Działania „Morze i Parsęta” którego członkiem jest również ZSE-H w Kołobrzegu.
Ekonom z dofinansowaniem do warsztatów kulinarnych z wykorzystaniem ryb

UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.