menu
Ogłoszenia ***  Sprzątanie w sobotę.  (Dam Pracę)  ***  KSIĘGOWA-KASJER  (Dam Pracę)  ***  KONCERT ORGANOWY  (Edukacja)  *** 

Festiwal Kulinarny w Ustroniu

kuchnia,festiwal,ustronieW pierwszy dzień lipca w ustrońskim amfiteatrze odbyła się czwarta już edycja Festiwalu Kulinarnego w Ustroniu Morskim. Wystąpił również kabaret i orkiestra.


To była naprawdę kulinarna uczta przygotowana pod okiem szefa kuchni Sokołowa - Dominika Moskalenko. Największą popularność miała oczywiście wołowina, ale w gusta smakowe publiczności trafiała też: grillowana karkówka na sałatce z soczewicy i suszonych pomidorów aromatyzowana świeżą kolendrą, penne ze świeżymi pomidorami, bazylią i pulled beef oraz kaszanka na puree ziemniaczanym z karmelizowaną cebulką.

Nie zabrakło również wspaniałego programu artystycznego. Imprezę mocnym akcentem rozpoczęła Młodzieżowa Orkiestra Dęta z zaprzyjaźnionego Mieściska. Potem na scenie pojawił się znany i lubiany kabaret Koń Polski i gwiazda wieczoru zespół "Najlepszy Przekaz w Mieście". Atrakcją imprezy byli też karykaturzyści, którzy chętnie rysowali  portrety turystów, oczywiście w "krzywym zwierciadle". Tradycyjnie już, jak przy wszystkich edycjach festiwalu kulinarnego, zorganizowano konkurs "Ustrońskie smaki". Tym razem uczestnicy musieli odpowiedzieć na pytania dotyczące sponsorów tegorocznej imprezy. I tak szczęście uśmiechnęło się do następujących osób:

3 darmowe wejściówki dwuosobowe na basen w Centrum Sportowo - Rekreacyjnym "HELIOS" przy ul. Polnej 3 w Ustroniu Morskim wylosowali:
- Aleksander Ryszowa z Warszawy
- Kazimierz  Igiński z Jeleniej Góry
- Krystyna Tomaszewska z Wrocławia

1 voucher na kolację dla dwóch osób w Hotelu SKAL**** ul. Bolesława Chrobrego 80 w Ustroniu Morskim  wygrał Tomasz Bieniek z Mielec

3 komplety promocyjne Firmy "Sokołów" trafiły w ręce:
- Elżbiety Grzegodzeń-Wójcik z Lubina
- Henryka Romankiewicza ze Zgorzelca
- Dariusza Sojki z Bielsko-Białej

2 zaproszenia dla dwóch osób na basen i do oazy relaxu w Hotelu Lambert**** ul. Kościuszki 14 w Ustroniu Morskim otrzymały:
- Teresa Wilczyńska z Kołobrzegu
- Hanna Żak z Skarżysko-Kamiennej

 

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

kuchnia,festiwal,ustronie

Dodaj komentarz

UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt (napisz do nas). Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.

Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.

Administratorem danych osobowych jest  Wydawnictwo AMBERPRESS z siedzibą w Kołobrzegu przy ul. Zaplecznej 9B/6 78-100 Kołobrzeg, o numerze NIP: 671-161-39-93. z którym możesz skontaktować się osobiście pod numerem telefonu 500-166-222 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej wysyłając wiadomość mailową na adres poczta@miastokolobrzeg.pl Jednocześnie informujemy że zgodnie z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych przysługuje ci prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania w zakresie wynikającym z obowiązującego prawa.