Hitem dnia okazał się Festiwal Kulinarny, który odbywał się pod latarnią morską. Na potrawy z wieprzowiny skusiło się około 10 tysięcy osób.
Czego dziś nie dotknęli się kucharze, w tym szefowie kuchni kołobrzeskich hoteli, pochodziło ze świnki. Dzisiejszy festyn pod nazwą "Wakacyjna Kuchnia z Wieprzowiną", miał wszystko to, czego podniebienie smakosza potrzebuje. Nie zabrakło ani podrobów, ani smakoszy. Wieprzowinę podawano na różne sposoby, był wielki kocioł obfitości z wieprzowiną, patelnia obfitości z wieprzowiną, grill z kiełbaskami... też z wieprzowiny.
Kucharze i eksperci radzili, jak przygotowywać potrawy z wieprzowiny, a przede wszystkim z podrobów. Jak mówią, Polacy doskonale znają polędwiczki czy schab, ale podroby wieprzowe goszczą na ich stołach niezwykle rzadko. Festiwal Kulinarny ma to zmienić.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.