Hotelowa Restauracja Sand{acz} według Gault&Millau utrzymuje najwyższy standard i trzeci raz z rzędu znalazła się w gronie najlepszych lokali w Polsce. Inspektorzy kulinarni znów wysoko ocenili kunszt Wojciecha Kempy – Szefa Kuchni Sand Hotel.
Gault&Millau to przewodnik dla prawdziwych smakoszy, który po raz pierwszy ukazał się ponad 50 lat temu we Francji. Właśnie ukazało się jego trzecie wydanie rekomendujące wyjątkowe restauracje w Polsce. Miejsca oceniało wyszkolone grono ekspertów z Polski, Francji i Belgii, którzy korzystali z restauracji anonimowo i płacili rachunki, więc nie może być mowy o jakiejkolwiek stronniczości. Dzięki temu ocena jest obiektywna, ponieważ byli traktowani jak zwykli goście. Wśród rekomendowanych miejsc znalazła się hotelowa restauracja Sand{acz} – jak nazwa wskazuje – specjalizująca się w daniach z ryb. Degustatorzy docenili także szeroką kartę win, słodkości oraz korespondujący wystrój wnętrz – nowoczesny i elegancki.
- Najprzyjemniejszą stroną takich zestawień jest uśmiech na twarzach moich współpracowników, którzy przez cały rok ciężko pracowali, aby znów zasłużyć na uznanie w oczach inspektorów. Podziękowania naszych gości są największą nagrodą, ale nie zawsze pochwały docierają do kucharzy, którzy pracują ukryci w kuchni. Natomiast cała strona w prestiżowym przewodniku to swoista laurka wystawiona przez najlepszych koneserów. Chciałbym również pogratulować moim kolegom z 2 kołobrzeskich hoteli, którzy również znaleźli się w prestiżowym gronie Gault&Millau – komentuje sukces Wojciech Kempa, Szef Kuchni Restauracji Sand{acz}.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.