Overcast Clouds

10°C

Kołobrzeg

28 marca 2024    |    Imieniny: Aniela, Sykstus, Joanna
28 marca 2024    
    Imieniny: Aniela, Sykstus, Joanna

Redakcja: tel. 500-166-222 poczta@miastokolobrzeg.pl

Portal Miasto Kołobrzeg FBPortal Miasto Kołobrzeg na YT

Regionalny Portal Informacyjny Miasta Kołobrzeg i okolic

reklama

reklama

reklama

Już w kwietniu na kulinarnej mapie miasta pojawi się nowa, wyjątkowa restauracja Sublima. Budowany od podstaw lokal powstaje przy ulicy Dworcowej 10, obok Hotelu New Skanpol. Szefem Kuchni i współtwórcą koncepcji nowej restauracji jest Rafał Lorenc, młody i utalentowany mistrz, uczestnik piątej edycji programu Top Chef Polska. Zadaliśmy mu kilka pytań.


- Jaka będzie nowa restauracja Sublima? Czego możemy się spodziewać po przekroczeniu progu nowego lokalu?
- Restauracja Sublima ma być miejscem dla wszystkich gości, którzy oczekują od jedzenia czegoś więcej niż tylko zaspokojenia głodu. Poszukują dobrze skomponowanych połączeń smakowych, najlepszych światowych jak i lokalnych produktów, dobrze dobranych technik kulinarnych po prostu kunsztu i pasji do gotowania przekładanej na talerze. Będzie tam można zjeść klasyczne dania ale również dać ponieść się fantazji i spróbować czegoś więcej, czegoś czego nie zjemy nigdzie indziej w okolicy. Naszą filozofią jest przygotowywanie jedzenia ze świeżych produktów od zaufanych dostawców, zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej lecz wg naszej własnej unikatowej koncepcji. Wkładamy dużo pracy aby mogli Państwo spróbować naszej kuchni od podstaw, to znaczy że od pieczywa, masła poprzez pasty, sosy, dodatki aż do deserów, wszystko jest przygotowywane naszymi rękami na miejscu.

- Co będzie wyróżniało nową restaurację?
- Na pewno klimat miejsca, atmosfera, lokalizacja, kuchnia, stacja life cooking, gdzie będzie można podejrzeć kucharzy przy pracy. Myślimy też o „chefs table” gdzie goście oddadzą się w ręce kucharza, który specjalnie dla nich przygotowuje wyjątkowe dania. Myślę że każdy znajdzie swój własny powód dla którego będzie nas odwiedzał .  

- Chefs Table, co to takiego?
- Chefs Table to tzw. „stolik szefa” często znajdujący się w samym sercu restauracji - na kuchni, gdzie goście którzy się odważą, oddają się na kulinarną łaskę samego szefa. Ten po wybadaniu ich preferencji, przygotowuje specjalne dania tylko dla nich. Jest to rodzaj ciekawej interakcji dla pasjonatów, gdzie można na chwilę uczestniczyć w życiu kucharzy i podpatrzeć jak pracują.

- Kiedy można będzie odwiedzić nową restaurację?
- Restaurację Sublima otwieramy 1 kwietnia i większość stolików w tym terminie mamy już zarezerwowanych. Rezerwację miejsc można dokonać w dowolnym momencie pod adresem: info@restauracjasublima.pl, lub telefonicznie pod numerem +48 601 220 137.
Najbardziej cieszę się z tego że udało nam się zaprosić do współpracy bardzo dobrych, doświadczonych kucharzy i kelnerów, którzy już testują nową kartę menu. Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu z naszych przygotowań.
Do zobaczenia w Restauracji SUBLIMA.

Kołobrzeg, ul. Dworcowa 10
www.restauracjasublima.pl



reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

Administratorem danych osobowych jest  Wydawnictwo AMBERPRESS z siedzibą w Kołobrzegu przy ul. Zaplecznej 9B/6 78-100 Kołobrzeg, o numerze NIP: 671-161-39-93. z którym możesz skontaktować się osobiście pod numerem telefonu 500-166-222 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej wysyłając wiadomość mailową na adres poczta@miastokolobrzeg.pl Jednocześnie informujemy że zgodnie z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych przysługuje ci prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania w zakresie wynikającym z obowiązującego prawa.

reklama